Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu is open voor alle leeftijden.
Zoals in alle sloppenwijken ter wereld komen vele jongeren in de drugwereld terecht. Het leven is hard in de wijken, jobs bijna onbestaand, vooral voor laag geschoolden, en zij die werk vinden verdienen amper voldoende om in leven te blijven. Dan is de stap snel gemaakt om als drugkoerier of seingever te werken (seingever: wanneer de politie in aantocht is laten ze een vlieger op of gebruiken een ander teken om de trafikanten te waarschuwen).

Vaak beginnen ze zelf te gebruiken en/of te dealen. De afrekeningen binnen de drugwereld ligt hoog in onze wijk Gameleira. Jongeren worden vaak op gruwelijke wijze vermoord, of simpelweg doodgeschoten. Vaders belanden in de gevangenis en laten hun gezin in nog diepere ellende achter. Hun kinderen nemen vaak de taak van de vader over onder druk van de trafikanten, met alle gevolgen van dien.

Jiu-Jitsu helpt jongeren om zich weerbaarder op te stellen en leren zich ook beter te beheersen, wat dus ook op vele vlakken een stimulans is om buiten de criminaliteit te blijven. Het samenhorigheidsgevoel heeft ook een grote invloed op hun gedrag buiten de lessen.

Inschrijven op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze projecten en de werking van Vale Viver in Brazilië.